Kako zalivamo rože

Kljub t.i. enakosti med spoloma se nekatera hišna opravila še vedno delijo (predvsem) na ženska in moška. Mednje zagotovo sodi tudi obvezna gojitev raznih okrasnih rastlin, (dobro) kuhanje, generalno pospravljanje med pomladanskim čiščenjem…ipd. Zakaj? Ker samo ženske lahko razumejo nekatere “standarde” oziroma količinske podatke, ki so dani med vrsticami. Recimo, če v kuharski knjigi piše na pri receptu, da nekaj nasekljamo in vržemo v vrelo vodo je pri temu izpuščenih ogromno podatkov (na kolikšno velikost se naseklja, kolikšen lonec potrebujemo, koliko vode mora biti v njem, kje se prižge štedilnik…), ki jih predstavnice nežnejšega spola od nekje pricoprajo.

Sedaj bom za vse tiste, ki ne vedo kako se zaliva rože in pri navodilu “ja ti kar zlij mal gor, tko da bo zalita” nimajo predstave o čem teče beseda , napisal krajše navodilo po točkah:

1. Prvo kar moramo razumeti: Rože so načeloma rastline, ker pa teh zunaj raste ogromno, polovica ljudi na svetu ne vidi razloga, zakaj bi jih sadili še znotraj stanovanja. A vendar, lepši polovici naše rase so rože nekakšen nerazumljiv lepotni dodatek k drugače zadostni praktičnosti stanovanja ali hiše. 2. Ker lepota v današnjem svetu pomeni veliko, se rože nosijo vsaj tako visoko kot ljudje v šovbiznisu, kar napelje do tega, da se moramo lepo obleči. Za zalivanje rož bi bil najbolj primeren eleganten suknjič s kompletom hlač, snežnobelo srajco, kravato (nikakor ne metuljček, ker ga kakšna slabovidna roža lahko zamenja za pravega), zloščeni čevlji in robček v prsnem žepu (poljubne barve, ker je dokazano, da so rože barvno slepe). 3. V naslednji točki poiščemo toliko kompletov1  jedilnega pribora, kolikor imamo rož. Lepo ga postavimo na pogrnjeno mizo, plitve krožnike pod globoke krožnike, žlice in nože na desno stran, tako da je nož znotraj pri krožniku (z rezilom proti krožniku), vilico na levo, kozarec na desno ob vrhu žlice, žličko za desert pa na njegovo levo pred krožnik, z ročajem obrnjenim v desno. Vsak komplet seveda pred svoj stol, za boljše vzdušje pa poskrbimo še za kakšno svečko na sredini mize (prepovedano je naslednje okrasje: vaza, rože). 4. Povabimo (znesemo) vse rože in jih z lončki vred postavimo vsako na svoje sedišče pred kompet pribora. 5. Zadnjo rožo, ki jo prinesemo (po možnosti v keramični posodi) ponesreči spustimo na tla, da se razbije in povzroči čimglasnejši hrup. Hrup je dovolj glasen, ko preglasi uvodno špico najglasnejše mehiške limonade na sobni jakosti. 6. Hitro poiščemo čist in bel prtiček, si ga ogrnemo preko zapestja leve roke in stopimo k našim gostjam pri mizi in jih vljudno pozdravimo, ter vprašamo, kaj bi rade pile. Simpatičen nasmešek je pomemben.

Približno tukaj naj bi se naše zalivanje rož končalo, saj bi morala, po izračunih, do tega trenutka v kuhinjo oz. jedilnico prihiteti oseba, ki nas je poslala na tako zahtevno nalogo in začeti razvijati svojo teorijo kaosa. V kolikor se to ne zgodi, ponavljamo drugi del pete točke in končno, šesto točko dokler ne pridemo do željenega rezultata.

  1. plitvi krožnik, globoki krožnik, vilica, žlica, nož, kozarec, žlička za desert, servet []
  • Share/Bookmark


6 komentarjev ↓

#1   Urška Sonček dne 19.06.2010 23:23

Če pa vse zaliješ preveč/premalo da zgnijejo/se posušijo ti pa draga ne bo nikol več dala take težke naloge. Rešen za vedno. :D

#2 NuckinFuts  NuckinFuts dne 19.06.2010 23:34

@Urška Tudi tvoj način je super…in mogoče še celo malce lažji od mojega… Cilj je pa isti :D Btw…kako je šla matematika? (:

#3   Urška Sonček dne 20.06.2010 08:58

Matematka je zame jutri. Kriza. :/

Včeri je bla slovenščina, ki je šla presenetljivo ql. :)

Kako je šlo teb?

#4 NuckinFuts  NuckinFuts dne 20.06.2010 13:44

Upam, da ti bo šla tudi matematika presenetljivo kul…kot je šla meni (:

#5   jaz dne 22.06.2010 15:39

Boge rožice!!!! A ti bi jih raje po tleh metal, kot pa da bi se potrudil in naštudiral umetnost zalivanja? Se ti nič ne smilijo? Le počakaj, da rožice izvejo za tvoje namene, potem pa pazi na maščevanje (npr. teglc na glavo, al pa ti bo jasmin pred hišo vejo pod nogo nastavil) Ah, ta današnja mladina… :D

#6 NuckinFuts  NuckinFuts dne 22.06.2010 21:07

Če pa na tla spadajo. Bolj se mi smiljo, če morjo v mejhnih lončkih rast. To je kokr da bi psa na prekratko ketno privezal…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !