Zgodba o podgani, Ana Jad 2

Nadaljevanje zgodbe iz kracalnika.

Kot se za sociološko bitje spodobi, je podgana Ana Jad dobila nekaj zaveznic. Nekako ponesreči jih je srečala, majcena bitjeca, brez lastnih misli, v skupni ideji ustvarjanja nečesa novega. Tudi, če je zanič. Tako so se združile v en portal, kot so se ljudstva, ki imajo skupno samo prekomerno popivanje, nekoč združila v državo na J. Pisale so, komentirale, živele svoja življenja v polni blogerski moči, ko se je zgodilo nekaj nepričakovanega!?

Nenadoma so začele izgubljati legitimnost. V začetkih bloganja so ljudje nekako pozabili na filtriranje podatkov, ki jih dobivajo iz interneta in so brali vse po vrsti. Začelo se je obdobje, ko je medmrežje postalo tako nasičeno z neumnostmi, da ga noben uporabnik, ne miš ne podgana, niti vrabec1, niti meduza, niti Anne Frank, kaj šele naključna skala ob cesti,  niso jemali resno.2 Kaj naj sedaj nekdo, ki je samo še ostanek, arheološki artefakt, ali bolje rečeno davni mit stori? Nekatere članice Anine skupine so obupale. Pocepale so pod pritiskom kot stol pod Deso Muck3. Ampak naša Ana? Nikoli!

Poizkušala je na vse kriplje! Poizkušala je z vsemi preizkušenimi sistemi, včasih z tistimi, ki niso bili preveč preizkušeni,4 igrala je psihopatko, neomajno osebnost, nekoga, ki vse ve, nekoga, ki je izkušen. Nikakor se ni dala prepričati, da je zastarela, omejena, obrabljena in nezanimiva.5 Od hudega so ji začele izpadati dlake. Po širni deželi ljudi se je začela širiti zlobna govorica. Ljudje so si šepetali, da se ji je dokončno strgalo.6  Še Asur Bani Pal, ki je bil od nekdaj Anin zaupnik je obupoval nad njenim stanjem. Motor je tekel in tekel.,,

Ani se ni niti sanjalo, da je karkoli narobe. Mirno je živela v svojem svetu in ni spremljala odzivov drugih7 Tako je nekega dne napadla nesluteča, da se ji vse to lahko maščuje, nekega blogerja, ki je ravno pral posodo ter pisal blog. Ta pa ji je vrnil s polno mero porcelana 8. Sral ji je s cinizmom napolnjenim s sarkazmom, kot puran za zahvalni dan s tisto okusno filo.

Ana. Naša Ana. Kaj se je zgodilo s teboj? Si končno ugotovila, da te nihče ne jemlje resno? Da tvoje besede večini pomenijo ravno toliko, kot špinačna juha otroku? Kam te je zapeljala slava? Kam te je zapeljal Asur Bani Pal s svojim širokim Porchejem? Sta šla mar na morje gledat koliko vode je v kubičnem decimetru? Sta morda na vrhu najvišje gore v Sloveniji gledala čez deželo in bentila čez njene prebivalce, ne zavedujoč se, da ne znata drugega kot žaliti? Kam je šla vsa tista zmernost in malenkostnost, ki si jo, Ana, premogla, ko si bila še ščurek? Naj ti zastavim še kako retorično vprašanje ali lahko zaključim?

Naj bo raje slednje. Nekoč pred davnimi časi je živela Ana, ki je na koncu zgodbe srečala svojo davno izgubljeno pamet, jo lepo pozdravila in odšla sama naprej po svetu. Pika. Stop. Dovolj je bilo. Zadosti. Skoraj preveč. Čisto preveč. Nehal bom. Zdaj.

  1. ki ni na strehi ampak v Žepovem žepu []
  2. Pozabil sem omeniti Rdečo Kapico, ki pa je tako ali tako v volčjem žrelu, poleg vrabca v Žepovem žepu. []
  3. pa brez zamere Dasa Mjaumjau []
  4. na njih se še nikoli ni vsedla Desa Muck. []
  5. njene objave so se celo ponavljale vsak mesec ali dva ali pa se čudežno objavljale po večkrat na dan. []
  6. Pa ne padalo. Hmm…Čeprav…. []
  7. čepav zaradi “sovražnih komentarjev” včasih ni mogla spati. []
  8. belega porcelana, WC pa te fore []
  • Share/Bookmark


3 komentarjev ↓

#1   kracalnik » Arhiv Bloga » Zgodba o podgani, Ana Jad dne 30.03.2011 22:15

[...] Preberite kaj se je zgodilo z podgano Ano Jad v drugem delu zgobe na spodnji povezavi. [...]

#2   Boško dne 30.03.2011 23:16

Moram reči, da že dlje časa spremljam bloge na Siolu in moram reči, da sta skupaj z Kracalnikom v tej zgodbi prikazala dejansko stanje na Blogosu.. Nekateri res objavijo prav vsak pasji drek!!! Pa če so magari družinske težave, ki nikogar nezanimajo.

#3 NuckinFuts  NuckinFuts dne 31.03.2011 09:43

@boško Vsaj nekdo dojema smisel zapisa.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !