Challenge accepted

V prejšnjem blogu je nekdo komentiral:

I want a story! :mrgreen:

1. antihiperglikemik

2. maceracija

  1. teratogen

4. hidroliza

5. fagocitoza

6. absolunt

You hate me right now, ha? ^^

Lahko ti rečem samo:

http://media.tumblr.com/tumblr_ldhgosoIHW1qb877u.jpg

Nekoč pred davnimi časi je v trebušni slinavki živela majhna žleza, ki je bila močno nesrečna. Rada bi se potepala po svetu, iskala zaklade na gusarski otokih in plavala po širnih oceanih, ona pa je morala početi eno samo dolgočasno nalogo: proizvajati inzulin. Nekega dne se ji je v temi drobovja pridružila tableta antihiperglikemika. Z zavidanjem je opazovala žlezo pri njenem lahkem početju, žleza pa je žalostno pogledovala k avantur vajeni tabletki. Sčasoma sta se spoprijateljili. Kako so se žlezi svetile oči, ko ji je potepuhinja pripovedovala svoje zgodbe! Od njenih začetkov v laboratoriju, kjer je opazovala rojevanje in testiranje novih kolegic, maceracijo nekih čudnih rastlin, ljudi v belih haljah, pa vse do tistih najbolj mračnih zadev: razbitih petrijevk in neusmiljenega odmetavanja teratogenih tablet, ki so imele preveč napak. V tej novi družbi je končala po dolgem potovanju v  temnem kamionu, nekaj preživetih dneh v bolnišnici in hidrolizi v kozarcu nekega pacienta.

Žleza v trebušni slinavki je s svetlimi očmi poslušala vsako najmanjšo podrobnost in si jo vtisnila v spomin. Cele noči, ko so drugi že spali, je razmišljala o tujih krajih, lepotah svetlega belega laboratorija in sonca. Počasi je začela hirati od žalosti. Različni fagociti so jo drezali in ji grozili, da jo bodo požrli, če se ne bo zresnila, a ni prav nič pomagalo. Ubožica je iz dneva v dan izgledala slabše. Nenadoma je v mirne kraje drobovja prišla nova tableta. S prejšnjo tableto sta postali dobri prijateljici, kar je žal pomenilo, da se ni več družila z ubogo žlezo. Da je to izbilo sodu dno najbrž ni treba omenjati.

Tako je nekega jutra žleza trebušne slinavke v zadnjih vzdihljajih dvignila svoj Langerhansov obroček in kriknila, da je kar zadonelo po celem želodcu, do grla in do slepiča:”Absolunt sploh ni beseda!” in žalostno zaspala.

_______________________________________________

Nauk te zgodbe: ne izzivaj zdolgočasenega človeka :mrgreen:

  • Share/Bookmark


6 komentarjev ↓

#1   m dne 11.08.2011 21:34

Pravljica učinkuje – dete pridno spi :D

#2 NuckinFuts  NuckinFuts dne 11.08.2011 21:44

@m Upam, da se ti ni zapletal jezik :D

#3   Sakir dne 11.08.2011 22:16

A nimaš nobenih izpitov se za učit, da klanfaš take neumnosti? :mrgreen:

#4 NuckinFuts  NuckinFuts dne 12.08.2011 12:36

@Sakir Žal ravno nasprotno :(

#5 Urška Sonček  Urška Sonček dne 12.08.2011 20:28

Duuuude! You rock! :mrgreen: Tok se pa že dolg nisem nasmejala. ^^

#6   Keywords poletja #1 dne 14.09.2011 02:14

[...] blogerjev, ki bi to znali napisati izredno zabavno – podoben primer si lahko preberete tukaj: KLIK! [↩]Samo upam, da ne boste sedaj šli … ker bi bile objave tako slabe <– saj [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !