Tok misli #8

Zanimivo, kako hitro se človek študent odvadi vstajati ob zgodnjih urah. 7 zjutraj mi je postala skrajna meja prebujanja, pa še takrat bi raje z lasmi pleskal steno, kot pomolil nos iz tople postelje…. potem se pa gremo trikratno do štirikratno prestavljanje budilke na dremež, v mislih ponavljanje stavkov tipa “i’m too old for this…” in “nep, to že ne more biti človeško” ter podobna odkritja, ki ob vzhajajočem soncu zvenijo skorajda kot kvantna fizika.

Predavanja ob 8h zjutraj mi vedno ostanejo v nekakšnem temačnem, ali raje mračnem spominu, ker se vedno usedem nekam v zadnji del predavalnice, kjer so luči ugasnjene. Res je, da s tem zamudim večino rezultatov eksperimentov profesorja fizike…vendar lahko opazovanje pihanja v plastičen lij, metanja različnih objektov na tla in na splošno obnašanja prepredenega z opičjimi atributi1 mirne vesti zamenjam za malce manj mučenja zaspanih oči.

Em, ja. Ljubljančani imajo lepo lastnost, da po njihovih križiščih zavidljivo obvladajo divjanje, trobljenje, vožnjo čez oranžno luč in izsiljevanje… ko pa pridejo mimo prečrtane table, na kateri piše Ljubljana, se prelevijo v cikcak-vozeče 80+ letnike, ki imajo blokado (ali tempomat)  nekje na 19,44 metrov na sekundo. In to na cesti, kjer se vozi tudi do dvakrat hitreje.2 Kakorkoli, če bi jaz uspel za sabo vleči skoraj nekaj sto metrov dolgo kolono vozil bi se kaj kmalu spravil na kakšno avtobusno postajo, počivališče ali magari smrekovo vejo, dovolj trdno za maso avtomobila in počakal, da gredo mimo. Zakaj žabice tega ne naredijo, mi bo vedno ostala uganka.

Meh. Že precej časa nazaj sem se naučil slepega tipkanja. Ampak ne tistega, korektnega, z desetimi prsti. Ne. Uporabljam nekje štiri prste leve roke in dva ali tri na desni roki. (Na tejle strani sem prišel do rezultata 60 besed na minuto, 306 pritisnjenih tipk, 1 napaka kar pomeni, da nisem ravno počasen…. recimo…) (Aja, najbrž sem edini člove na svetu, ki po tipkarski napaki raje z backspace-om izbriše tudi po več besed do napake in jih napiše še enkrat, kot da bi se tja vračal samo z miško ali kurzorjem.) Tipke torej najdem tudi v temi in v ležečem položaju. Razen SEVEDA posebnih znakov, kot so $%&/()”#, ki me nervirajo. Priližno zadanem oklepaja ),( in klicaj !, za vse ostale pa ponavadi v temi tiščim shift in pritiskam vsako številko na tipkovnici posebej, dokler ne pridem do prave. Those little things.

Tale model ima point.

Češpljevi knedlji so super.

Čeprav je serija South park v večini primerov nemoralna, neusmiljena in enostavno nesramna, vse bolj občudujem odličen občutek za satiro, ironijo in sarkazem obeh avtorjev. Včasih je pač potrebno aktualne in druge dogodke pogledati s katere druge strani.

Faks bo pa kul. Evo.

Eeee, še ena malenkost glede vožnje. Meglenke se sme prižgati šele, ko je vidljivost manjša od 50 metrov in ne kadar je na sosednjem hribu možnost manjše oblačnosti. Sploh pa je lepo zadnjo meglenko izključiti, če nekdo vozi za teboj. Še vedno mi malce rdeče bliska pred očmi…..

  1. vse to poteka zavoljo pedagoškega procesa, seveda []
  2. Sicer za tako vožnjo nekateri dobijo nagrado 1500€ in kup nagradnih točk. []
  • Share/Bookmark


13 komentarjev ↓

#1   m dne 29.10.2011 06:40

Vesolje te pa res posluša – ti malo pojamraš o težavah zgodnjega vstajanja, pa bomo kar “vsi” ta vikend premaknili uro nazaj. :D Pri fiziki se pa le vsedi malo bolj naprej. Morda se bo kaj pametnega dotaknilo tvojih jutranjih spočitih in neaktivnih mozganov. (Saj si že slišal, da nekateri spijo s knjigami pod povštri, da so zjutraj pametnejši):)

#2   Sakir dne 29.10.2011 09:03

Evolucija študenta doseže zadnjo stopnjo, ko si sposobn spat vzravnano brez drnohanja in še tvoj sosed komi opaz, da si mentalno odsoten. Žabarji dobivajo izpite po pošti iz Banje luke…

#3 NuckinFuts  NuckinFuts dne 29.10.2011 09:53

@m Če ti uporabljaš ta način učenja, lahko izpostavim eno malenkost: ne deluje. Vsaj ne z vidnimi posledicami :mrgreen:

@Sakir Ok, zdej si me pa nasmeju :lol: Sej študent v hibernaciji med predavanjem ni nč redek pojav. Očitno imaš prav in gre razvoj res v to smer :mrgreen:

#4   Peter Filec dne 30.10.2011 06:27

Pa še jaz o tistem, da brišeš kup besed, da prideš do napake – sva že dva. Kaj kurac bom premikal miško in klikal, držiš na backspace in je..

#5 nmohoric  nmohoric dne 30.10.2011 10:33

Danses v zgodnjih jutranjih urah mi je taksist na poti domov razlagal, da mu je prejšnja stranka razlagala, da ona kar zamiži ko gre skozi križišče in si reče kar bo pa bo..

#6 NuckinFuts  NuckinFuts dne 30.10.2011 16:07

@Peter Končno nekdo, ki se strinja! Thanks for saving my sanity :mrgreen:

@nmohoric V Ljubljani ta oseba ni edina. Očitno.

#7   Sakir dne 30.10.2011 22:02

Sm mislu, da je popravlanje z backspaceom neki normalnga, why such a big deal out of it? :shock:

#8 NuckinFuts  NuckinFuts dne 31.10.2011 12:28

A tudi brisanje cele vrstice (ali dveh) besedila, zaradi ene napake na začetku? :)

#9   Sakir dne 31.10.2011 16:32

You don’t want to see my creation process in high state. :mrgreen:

#10 NuckinFuts  NuckinFuts dne 31.10.2011 22:17

I’m sure i don’t :mrgreen:

#11 Snowblind  Snowblind dne 2.11.2011 11:04

Nevarne voznike je treba prehitet. Pohvalno, poba.

#12 NuckinFuts  NuckinFuts dne 2.11.2011 15:18

Zakaj bi prehiteval taksiste in policaje? :mrgreen:

#13 Amaranth  Amaranth dne 18.11.2011 16:14

Češpljevi knedli fukajo svet.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !