Tok misli #9, ego edition

Just when I discovered the meaning of life they changed it…” ~George Carlin

Včasih hodiš in padeš, vendar ne veš, če so se ti spodmaknila tla, ali pa si po lastni zaslugi z nogo trčil v oviro in za vsak slučaj z nosom podrgnil ob podlago.

Šel bi vstran od vsakodnevne rutine. Proč od obveznosti, ki prerastejo v eno samo prelaganje, substitute in končno v zapravljanje časa. Odšel bi in si zadal kakšne druge opravke, ki bi mi misli zaposlile do skrajne meje…. da bi le kdaj videl kakšen rezultat, ki je delo mojih skritih1 sposobnosti. Vendar ne gre, ker ne moreš hiše graditi brez temeljev, temelji pa so zastavljeni že celo življenje. Polovica temeljev očitno, kar se pozna v polovičarstvu vseh mojih dejanj.

I never finish what I sta

Vsak dan med ljudmi, ki jih poznam odkrijem koga, ki preseneča. Kljub temu, da ti človeško bitje samo po sebi ponavadi dvigne gnus je težko spregledati tisti pozitivni del, ki  je bil nekaterim za obče dobro položen v zibko. Talenti za petje, pesnjenje, pisanje, risanje, sociologijo, programiranje, robotiko, matematiko, fotografijo, ter  vsakršne tehnične in praktične zadeve se kar valjajo po kolegih naše generacije.2 Večkrat se resno vprašam kje ga izobraževalni sistem lomi, ko prisili take nadpovprečneže, da odrastejo v popolnoma običajne delavce in ne v strokovnjake/raziskovalce na svojih področjih. Tako se večina vpiše na nek tretji faks ali šolo, ker se učijo neke četrte predmete, namenjene kvečjemu balastu, razvoj talenta pa ostane pozabljen hobi iz mladosti.

No, želim si, da bi imel vsaj delček tega, kar imajo oni. Iz čisto sebičnih razlogov težim k iskanju tiste malenkosti, ki bi jo opravljal dobro in z veseljem. V celoti. No, tega ni. In baje ima vedno več mladostnikov iste težave: ne zmorejo/znajo se specializirati, večina pa se kar zgrozi ob misli, da bi morala celo življenje opravljati enako delo, na istem mestu, z istimi ljudmi. Prihodnost bo že zanimiva.

Rutina je postala umor človeštva. Za nadaljnje dogajanje iščem alternative že nekam v skrajnost. Če izpiti ne uspejo se enostavno lotim študentskega dela, dokler imam še status, nato pa s svojo izredno iskano3 izobrazbo odidem nekam, kjer bom lahko odplačal državi posojeno leto šolanja. Kot edina možnost se je do sedaj izkazala vojska, kjer so naloge zastavljene na način, ki bi ga mogoče celo lahko opravil.4 Ampak moje načrtovanje v sili se itak izgubi nekje na sredini opravljenega dela. Eh.

Ne glede na to, kako se mi svet ruši, je na moji mali zemlji še vedno zabavno. Mogoče pa se tisti izredno zanesljivi5 test, ki mi je napovedal, da sem polovičen6 blagi shizofrenik, ni zmotil. Ko se ti uspe znebiti tistih zadnjih močnih spon, ki te držijo privezanega na realna tla lahko enostavno odtavaš. In to ima svoje prednosti.

Sneg je.

  1. neodkritih? []
  2. +- dve leti []
  3. notice sarcasm in my sentence []
  4. najbrž celo z odliko []
  5. spet, sarkazem []
  6. heh []
  • Share/Bookmark


14 komentarjev ↓

#1 Svoboda  Svoboda dne 5.02.2012 20:57

Rutina nas kar vse ubija zadnje čase. In vsi iščemo neke alternativne pobege, mogoče je pa res samo zima. Al pa skupek vsega…

Talenti, tudi jaz sem imela večen problem, I was never good enough for anything.. Še zdej nevem čist točno. Ampak se pa kasneje vprašaš, če se ti zdi mogoče ravno tvoj talent tako samoumeven kot se zdi nekomu petje? Think about it..:)

#2 NuckinFuts  NuckinFuts dne 5.02.2012 21:30

Mogoče je res krivo vreme/luna/letni čas. Stanje se vseeno ne spremeni.

Nisi umetnica? Pa itak, da se najde kakšna zadeva tudi pri meni, do sedaj pa žal še nisem videl delodajalca, ki išče nekoga, ki zna: neverjetno hitro brati, balansirati podolgovate stvari in vrteti ploščate na enem prstu, blekniti neprimerno besedo v neprimernem trenutku, ima popoln antitalent za vsakršno ročno spretnost in na sploh ne uspe dokončati niti ene reči v življenju niti blizu 100%. Vidiš, moj ego :mrgreen:

#3 pametnarit  pametnarit dne 5.02.2012 22:33

Epic quote is epic :mrgreen:

Sicer pa ja. Se podpišem pod to. Nuff said.

PS: Sem iz radovednosti šel opravit tisti test. Tako sem ustrašil rezultata da sem zavihek v isti sekundi zaprl. :)

#4 nmohoric  nmohoric dne 6.02.2012 00:09

Pač tako to je, saj veš da imajo čistilke in kuharice najboljši smisel za humor, mehanik najbolje poje, nek gradbinec je izvrten kuhar ter tako naprej… Pač tako nanese, da se nimaš možnosti usmeriti v doliočeno stvar.

#5   Sakir dne 6.02.2012 08:05

Sistem je pokvarjen, elita je kriva za tako brezupno situacijo, država nas hoče nadzirat, bla bla bla….

Zastav si cilj, deli na njemu, prezri izgovore in se boš znebil polovičarstva. ;)

Dobr test. Edina točka z low rezultatom dependency on others. :mrgreen:

#6 maia  maia dne 6.02.2012 10:25

Ti povem kaj je rekel stric Edison, veliki izumitelj žarnice: I haven’t failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.

Po moje imaš enak problem (če temu lahko rečemo problem). ;)

#7 NuckinFuts  NuckinFuts dne 6.02.2012 12:22

@pametnarit Se res kar malce zamisliš, ja… Sicer pa internet ni preveč dobro orodje za iskanje bolezni, ker vse prehitro ugotoviš, da v bistvu umiraš :mrgreen:

@nmohoric Že, že. Ampak zakaj? :(

@Sakir Po eni strani se zdi sistem izobraževanja dobro premišljen in zastavljen na najbolj optimalen način… Očitno vseeno zajema le največji del Gaussove krivulje, skrajni konci se lahko pa požrejo. Pa lih to je problem pri polovičarstvu… da se tega ne da :mrgreen:

@maia Ego itak zmeri tolaži in preusmerja pozornost, vendar je dovolj močen, da mu vedno uspe :mrgreen:

#8 nmohoric  nmohoric dne 6.02.2012 12:34

Zakaj? Ker pač je bolj enostavno nekaj pač it delat, kot pa da ti izpadejo lasje, izgubiš živce in končaš v beli sobi :D Pač saj veš, da če želiš uspeti na nekem področju se ti mora usrati na veliko, ali moraš tvegati in pustiti šolo, kar pa je v tem času malo bolj teško.

#9   Sakir dne 6.02.2012 14:04

Hočem povedat, da če hočeš kej nardit v smeri, da bi počel kar ti je všeč, se moreš najprej spravt delat, ne samo iskat izgovore zakaj ne moreš neki nardit, da začneš. vse j v glavi…

#10 Svoboda  Svoboda dne 6.02.2012 17:26

@NF, definiri pojem umetnica? Kar se tiče likovne umetnosti ti lahko garantiram, da sem na dnu naše umetniške družbe, pa čeprav živim zanjo z dušo in telesom :) .. Glede česa drugega bi se pa dalo razpravljat :D

#11   Chemfusion dne 6.02.2012 18:08

NuckinFuts, glede na drugi komentar se mi zdi, da bi te z veseljem vzeli v parlament :P

Naredil test, za hec. Saj ne vem, če bi povedal kaj sem dobil. :lol: Ampak bom vseeno; paranoid, schizoid in narcissistic imajo oznako high :mrgreen:

#12   Sakir dne 6.02.2012 19:42

Keep talking bitch, pr men so vse tri very high. :mrgreen:

#13   Chemfusion dne 6.02.2012 20:37

A pol še nisem najhujši primerek. Lepo :lol:

#14 NuckinFuts  NuckinFuts dne 7.02.2012 10:21

@nmohoric Mislim, da bi moral vseeno pogledati malce širše na stvari. Se mi ne da trenutno razlagat :mrgreen:

@Sakire Lenoba je tud med primarnimi stvarmi, ki žre človeštvo.

@Svoboda Pa ti definiri, ker ne štekam zdej kam ciljaš :)

@Chemfusion Hvala, da me tolažite. Resno, bolj normalnega se še nism počutu :mrgreen:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !