I don’t want to be a boring person…

…but I am. In potem gledam razočarane poglede, ko znancem dokončno prikaplja, da ničesar ne skrivam in da je s prvim vtisom pokrit celoten življenjepis. Ok, mogoče res zaradi nenavadne korpuskularne substance, ki je na voljo za vpogled, zgrešijo tisti del, kjer zares dogaja, torej v moji glavi. Milijarda majhnih in nedokončanih dialogov med mano in alter-egom, polnih sarkazma, cinizma in humorja, ki pa jih za voljo neizprosne ljubezni do mirnih trenutkov v družbi raje zadržim zase.1  To pa je itak namenjeno meni. Drugače pa je to… to.2 Pravi provokator za izrek “get a life.” Res.

Kakorkoli, teden je bil srčkan. Dvakrat sem za brezveze sedel v izložbi in mimo ekrana, na katerem je stopicljal genijalni in vedno krut Jimmy (natančneje njegovi vstati-gor nastopi), buljil v mimoidoče,3 ter se dolgočasil. Btw, ob 7h zjutraj je tisti del Ljubljane mrtvilo. Do nekje pol devete ure je edino bitje v polnem pogonu samo čistilka, ki pa se kaj hitro zradira v kako nadstropje višje, precej prej, kot začnejo mimo laziti študentje s podočnjaki do kolen in pogledi vrednimi bolnika z jetiko.

Skozi cel teden sem se srečno izogibal zapravljanju za trolo, ker je bil nek cimer dovolj prijazen, da mi je posodil svojega BadBoya (=nickname za kolo). S tem sem našel še eno stvar, ki je malce zanimivejša od nočne hoje čez Žale: kolesarjenje brez luči…čez Žale :mrgreen: Zelo zanimivo je v popolni temi izvedeti, da voziš v blažji klanec šele, ko ti nenadoma zmanjka moči. Še bolj zanimivo je tik pred koncem poti nenadoma izgubiti desni pedal. Brez izkušenj v lovljenju ravnotežja točno v takih trenutkih bi danes korakal4 na vlak za Dunaj, da se pridružim tamkajšnjemu deškemu pevskemu zboru. Tako mi je uspelo s premišljenim motoviljenjem rešiti svoje potenciale in osramočeno5 pobrati pedal, ki je gladko počil po vijaku kot žilica debelemu Američanu. Konec dober, vse dobro… Aja, a kdo ve, kje bi dobil pedal(e) za en milijon šesto petintrideset let staro Rogovo kolo? :)

Na šihtu so sodelavci postali dovolj domači z mano, da si že upajo6 zbijati šale na moj račun. Žal (za njih) je situacija obojestranska. Kot sem rekel: don’t touch my ego.

Pomlad se je vrgla nad deželo na podoben način, kot se uspe neizkušenemu mladcu prvič v življenju vreči z visoke skakalnice v vodo: na ploh. En dan smo imeli v čevljih sneg, naslednji dan pa je gretje v avtomobilu zamenjala klima. Ok, v mojem primeru leva in desna klima, ki se prižigata in ugašata z vrtenjem ročke na vratih. Heh. Seveda temperatura ni edini pokazatelj pomladi. Ljudi, od katerih bi najmanj pričakoval tako obnašanje, meče bolj kot podivjanega psa, ki ga odvežeš z verige. Ali pa ameriško kravo, ki jo potegne v tornado, kakor vam je ljubše.

Midva pa uživava. Alter-ego in jaz….

  1. Razen, če kdo provocira. Don’t do that.. []
  2. Zadosti zame. That’s the point, isn’t it? []
  3. ponavadi buljijo nazaj.. []
  4. najbrž malce šepajoče, pa vseeno.. []
  5. seveda je v ravno napačnem trenutku mimo prišla naključna deklina []
  6. poskušajo []
  • Share/Bookmark


21 komentarjev ↓

#1 nmohoric  nmohoric dne 24.03.2012 22:07

Pedalke za kolo se dobi v trgovini za bicikle, probej na dunajski tam pr gospodarskem razstavišču je trgovina Rog-o Sport ;)

#2   Chemfusion dne 24.03.2012 22:08

Alter ego is my best friend. :mrgreen:

Glede na pisanje si vse prej kot dolgočasna oseba.

#3   Chemfusion dne 24.03.2012 22:09

Imam boljši predlog od nmohoricevega, naredi lepo po študentsko in si jih, khm, izposodi od kakšnega drugega kolesa :lol:

#4   Sakir dne 24.03.2012 22:10

Se mi zdi, da maš bolj strah pred luplenjem lastnih plasti, kot pa ničesar za pokazat. ;) Dinos bi bil morda pravi naslov za tisto bogo pedalo, ali pa polnočni sprehod ob šterih zjutri s primernim orodjem čez rožno… ker bo pa že mel podobn bike. :mrgreen:

#5 NuckinFuts  NuckinFuts dne 24.03.2012 23:00

@nmohoric Če doma ne najdem kakega starega kolesa bom pa res počasi odcapljal do te omenjene trgovine. Čeprav kolo po novih podatkih baje ni Rogovo, ker piše gor “made in western germany.” Svašta. Hvala ti łjepa.

@Chemfusion Pisanje. Zagotovo obstaja razlika med tem in pogovorom. Vsaj glede na to, da imam tukajle neomejeno časa za razmislek, lahko večkrat popravim napisano in ti podam točno tisto kar hočeš slišati. IRL pa je vse to težje in poteka prehitro za moje zmedene in neurejene možganske povezave :) Aja, če mi poveš kje imaš parkirano kolo (if any) grem z veseljem na marš s 17 ključem in kleščami za betonsko železo :mrgreen:

@Sakir A ne? :mrgreen: Pač, zid se zida z razlogom, da zadeve ostanejo zunaj, včasih pa pač notri. Why would you change that? Skoraj 100% sem bil prepričan, da boš ti tisti, ki bo imel nelegalen predlog. Škoda, da te je kemfjužn prehitel. Staraš se, stari moj :P Drugače pa ne vidim razloga, da bi delal drugim škodo, če se zagotovo kje dobi kako razpadlo staro železje, ki ima v enem kosu samo še točno tisti del, ki ga potrebujem.

#6   Sakir dne 24.03.2012 23:16

Pred začetkom pisanja bi bil prvi komentator, tako da predloga nisem vidu. :cool: In prvi predlog je bil najbližji legalen približek temu kar iščeš sam, šele drugi je bil po tvojih pričakovanjih… :mrgreen:

#7   tina dne 24.03.2012 23:20

V resnici smo vsi dolgocasni, cool kids ne pisejo blogov :) in ce ti mal popiham na duso, tvoj blog in izjave na TW me ful nasmejijo, res :)

#8 nmohoric  nmohoric dne 24.03.2012 23:31

Če je western germany potem je za kavbojce :D

#9   Peter Filec dne 24.03.2012 23:59

Kaj ti bo drug pedal, če loh vzameš celo kolo, pa še zašvico boš manj… :)

#10 alamea  alamea dne 25.03.2012 05:39

Dokler ne jokaš na blogu o tem, kako ne veš, kaj bi počel v življenju, ker si pogledal vse epizode Gossip Girl in Razočaranih gospodinj mislim, da še ni tako hudo ;)

Pa nujno morem še eno rečt na tvojo repliko za Chemfusiončka … Pa ne, da si eden tistih, ki bi se lahko preko neta pogovarjal ure in ure, v živo pa nič ne spraviš iz ust? :mrgreen:

P. S.: Namesto get a life ti priporočam slogan get a bike! Jaz prispevam luč, pogojno še zvonec :P

#11 NuckinFuts  NuckinFuts dne 25.03.2012 09:51

@Sakir Sej pravim, staraš se :mrgreen: Krade pa ne, Ciciban ;)

@nmohoric Imam kavbojke in imam krave. Kaj mi še manjka do pedala?

@Peter Kolo je za cimra najbrž sentimentalne vrednosti. Menjava ne pride v upoštev. Sami tatovi na mojem blogu, hjao :D

@alamea Za take izpade mi manjka ena ogromna količina estrogena in nekaj drugih prvin vaše polovice populacije :P

O tem bi sicer lahko malce razpredal, vendar raje odgovorim na kratko: ne. V bistvu sem ob vsaki uri, ki se ji ne reče “zgodnja” ena velika goflja, le stvari, ki jih blebetam nimajo toliko smisla kot kadar jih pišem :mrgreen: Seveda imam dva ali tri ljudi na isti valovni dolžini s katerimi se da udarit debato tudi na malce višjem (recimo temu intelektualnem, al neki) nivoju, vendar je to že druga zgodba….

p.s. Kako velikodušna ponudba, vendar nočem, da gre tvoj finančni račun tako daleč pod mejo bankrota. Hvala vseeno, vedno te bom nosil v srcu :mrgreen:

#12 NuckinFuts  NuckinFuts dne 25.03.2012 10:31

Se mi je zdel, da sm nekoga pozabu:

@tina Če s cool kids misliš tiste, ki lahko v dveh FB statusih povejo vse, kar se dogaja, pa še to v p0PoŁnOmAa nEpIsMeni obliki, pa ok :mrgreen:

Hvala, čeprav sem v bistvu ves čas resen :(

#13   maia dne 25.03.2012 18:23

Ja, daj get a life, glej kakšne bedarije pišeš po blogu :mrgreen:

Jaz tudi usposabljam svoje kolo = že tri tedne razmišljam, kdo bi mi ”napumpal” gume ;)

#14   Tina dne 25.03.2012 18:54

jap, točno te mislm :D itak vsi vemo, da smo v resnici mi bolj kul, sam naj majo uni veselje, da je mir :P

ti kr bot resen, odlično ti gre od rok :D

#15 NuckinFuts  NuckinFuts dne 25.03.2012 21:27

@maia I know my best was never good enough for you, but that’s it …. :( Dobro. Prva faza je pokrita. V Merkurju prodajajo plastične pumpe (kitajske kvalitete, narejene praktično za enkratno uporabo…) po 3 ali 4€. Get some :P

@Tina Ja sej, kaj bi blo šele, če bi bloganje postalo mainstream. Čist bi blo v riti… ampak itak ni variante, da se nam kdo vrine v tale svet, ker se jim očibučno ne da :mrgreen:

#16 maia  maia dne 25.03.2012 21:33

To be honest with you, I don’t have the words to make you feel better, but I do have the arms to give you a hug, ears to listen to whatever you want to talk about, and I have a heart; a heart that’s aching to see you smile again. <3 :mrgreen:

Faza 2: Nočem. Hočem tisto s petrola, pri kateri ti ni treba pumpat.

#17 NuckinFuts  NuckinFuts dne 25.03.2012 22:07

OMG, od cukra me bo pobralo. Dej, če bi najdu izvornega avtorja tegale citata bi mu zaiimal eno zaušnico tja po tisti glupi kepi :mrgreen:

Temu se reče kompresor in je malce dražji :P

#18 maia  maia dne 25.03.2012 22:13

Jooj, pa sem mislila, da ti bo všeč :(

Vtipkaj love quotes v strička Googla, ne boš vrjel kaj vse najde :mrgreen: Vem, tudi meni je bilo slabo ob branju :D

No, to bi. Kompresor. :P

#19   tina dne 26.03.2012 07:23

Maia, jz sm tak fleten kompresor kupila nedolgo tega za drobiz (6€) v Sparu. Sam deluje sam tko, da ga vklopis v uno zadevo v avtu kjer sicer kadilci cigarete prizigajo :D lol, kako sm tole zdej razlozila, tipicno zensko :P uglavnem, malo spremljaj, tut kaksni Lidli in Hoferji bi znali kmalu met kej podobnega, glede na to da je zacetek sezone in to :)

#20 maia  maia dne 26.03.2012 16:35

tina, zelo jasno, po žensko razloženo – me like :) bom spremljala te kompresorje, da slučajno ne dobim kakšne mišice na/po rokah :mrgreen:

#21 Urška Sonček  Urška Sonček dne 30.03.2012 20:27

Če najdeš kako “poceni” pedalko, lahko mimogrede vzameš še eno “poceni” kolo? Bi prav prišlo. :P

@ alamea: V živo je še večja faca, kot na blogu. Lahko ga povabiš na pijačo, da se prepričaš, da govorim resnico. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !