No, sej to

Zadnjič1 sem bleknil, da rabim poleg zaposlitve še kakšno prijetno družinico in hišo, pa ne bom imel več materiala za blog, ker bo moje življenje tako blazno nezanimivo. No, lahko potrdim, da tudi brez hiše za vzdrževanje, stalno bolnega psa in tečne žene, s podobnimi otroci, zadeva2 funkcionira. bp.

Vsakodnevna rutina v bistvu ubija vsakršno izvirnost. Ne glede na to, da imam načeloma v življenju rad stvari postavljene na svojem mestu tako, da tečejo po ustaljenih poteh, je tudi tega lahko kmalu preveč. Sicer bi lahko še malce pojamral in potožil o tem, vendar življenje vse prerado3 take nedolžne besede vzame kot izziv za nadaljnje izkazovanje moči nad ubogimi v duhu. Torej, gremo k bolj vedrim temam.

Nebo, morje, sonce, obraz, nasmeh, izraz, lobotomija. To je dovolj z moje strani o vedrih temah, gremo nazaj na kaj bolj nemarnega. Sicer bo tole že skoraj oversharing, ampak ok. Naj bo. S kolegom po blogu, izobrazbi in indeksu telesne mase, nmohoricem, sva bila nedavno povabljena na praznovanje osemnajstke,4 kar je pri najini starosti že skoraj malce delikatno.5 Vsakemu vprašanju “O, kko je pa tebi ime?” je moral slediti še “Kok si pa stara?” Ampak sva preživela. Rabutanje nezrelih fig tudi. Aja, pa prinesla sva najbolj izvirno darilo, ampak kdo bi se hvalil. Sicer vem, da je opisovanje situacij za neprisotne popolnoma dolgočasno, ampak moment, ki me je pri zgoraj omenjenem norem blogerju na poživilih6 najbolj odtrgal je izgledal nekako takole:

<nmohoric(slavljenki):”Kaj boš pila? Povej, ti grem iskat.” <slavljenka:”Nč.”

<nmohoric: suvereno vstane, gre k šanku, naroči “nč” in prinese nazaj neviden kozarec.7

Lol. Mja, sej vem, da ni slišat smešno, ampak bi mogli itak bit zraven. Luzerji. :mrgreen: No, kakorkoli, to so tiste spontane malenkosti, ki neusmiljeno povprečnega človeka držijo pokonci. Če ne malce preveč razigran kolega, je pa za dvig razpoloženja lahko kriva kakšna random traparija, ki te lahko drži pokonci celo noč. Btw, zanimivo je vedeti, da se jutranja zarja začenja že ob pol 5h zjutraj.

Ok, zdaj bi načel še eno temo, ki je najbrž že kliše in pogrizena na milijon mestih. Tako kot kakšna stara pasja igrača,89 ali nekaj podobnega. Torej, prijateljstvo. Ampak ne tisto običajno, ko se dva kolega trepljata po bicepsih in se ob pivu žalita z neprimernimi opazkami, nato pa vsa srečna odideta domov. Tudi ne tisto prijateljstvo, ko se dve dekleti odpravita na celodnevno nakupovanje, se osemsto enaindvajsetkrat slikata v ogledalu, nato pri beli kavi prhata smetano skozi nos ob opazkah o najboljšem laku za nohte, kasneje pa se skregata samo zato, da bosta čez dva dni spet v dobrih odnosih.

No, ne, tokrat ciljam na prijateljstvo med dvema osebama različnega spola, za katero večina10 trdi, da je nemogoče in neizvedljivo za tiste, ki so starejši od 12 let. Za dokaz naj bo tukaj intervju, ki ga je opravil nek nadobuden snemalec. V posnetku je jasno razvidno, da so mnenja o možnosti obstoja takšnega razmerja večinoma dekleta, pa še to večinoma iz koristoljubja, ker jim je všeč, da jim nekdo izkazuje ustrezno pozornost. Vsi vprašani, ki so posedovali to čudovito lastnost, da so bili moškega spola, pa so na vprašanje, če sta lahko moški in ženska samo prijatelja odgovorili z absolutnim NE.

http://rotflpictures.com/wp-content/uploads/2012/02/bff-funny-picture-1236.jpg

Zakaj sem začel pisati o nečemu tako trapastem, če pa mi navsezadnje beseda “prijatelj” ne pomeni toliko, kot kakšni mulariji, kjer sta izraza frend in bestfrend po popularnosti očitno že skoraj ekvivalentni spadanju v katero od subkultur. Ne, v mojem malem svetu obstajajo samo “kolegi” in “kolegice” ker sem se že zdavnaj začel zavedati, da nekaj tako stalnega kot je prijatelj, ali pa prijatelj za vse večne čase…ne obstaja. Pretirano navezovanje na naključne mimoidoče tudi ni nikoli obrodilo preveč dobrih sadov. Življenje se obrača, ljudje pridejo in gredo, nekateri vztrajajo dlje, nekateri manj časa. Čisto odvisno od življenjskega toka, skupnih, oziroma različnih interesov in zdolgočasenosti obeh strani razmerja.11

http://funnyfacebookpictures.com/wp-content/uploads/2011/07/funny-facebook-fails-annoying-facebook-girl-bff-status.jpg

No, kakorkoli že, navkljub vsemu se mi zdi, da sta lahko moški in ženska v izredno dobrem prijateljskem razmerju. Kako je to možno? Izi. Obstaja ena nemarna reč, ki se ji v internetnem slengu reče “friendzone,” in stereotipno predstavlja položaj v prijateljstvu, ki je opisan zgoraj, torej, da je eden od udeleženih bolj čustveno vpleten. Ponavadi je ženska tista, ki sprejema pozornosti in izkorišča prijaznost, fantje okrog nje pa trpijo v nekem ne-tič-ne-miš odnosu, ki naj bi vodil v njegovo žalost. Seveda obstaja tudi obratna verzija12  friendzone-anja, vendar je (po internetnih kriterijih) večinoma redkejša. Kako bi torej iz tega lahko potegnili recept za idealen odnos? Preprosto! Vzamemo dve osebi, ki se sinhrono friendzona-ta. Vse kar potrebujeta je odnos drug do drugega, ki je vzajemno brez čustev, brez želja, mogoče z nekaj izkoriščanja,13 in bo gotovo vse teklo kot po maslu. Rezultat je seveda normalno prijateljevanje, pogovarjanje, druženje in podpora. Tako, kot bi moralo biti.

Se komu zdi nemogoče? Hja, pridi, pokazal ti bom.

P.s.

Glede na to, da sem objavo pisal nekaj ur (res, RES sem brez idej in pišem po besedo in besedo na nekaj minut vsakič, ko pridem k računalniku) si bom za nagrado dovolil zaključiti v svojem slogu. Zato je tukaj slika za vse tiste, ki ste se VEDNO spraševali, kako izgleda napol pobrita ovca. Ekola:

http://www.thosefunnypictures.com/resize.php?file=pictures/7700/Half-Shaven-Sheep.jpg

 1. enkrat []
 2. pomanjkanje idej []
 3. ta beseda mi zveni kot presežnik za ime Rado.. []
 4. praznovala je oseba, ki sva jo do sedaj bolj bežno poznala. Pa sva bila vseeno povabljena. How awesome is that? []
 5. recimo, da na takih praznovanjih niso vsi ravno polnoletni. Polnoletne pa sploh ne. []
 6. cel večer je bil na endorfinu, če ne drugega :P []
 7. kelnarjevega izraza žal nisem uspel ujeti, ampak si predstavljam, da je bil fenomenalen []
 8. ali pa čevelj, ki ga je ubogi kuža dobil v dar. Pred hišo. Medtem, ko se je sušil na soncu. Čevelj, ne kuža. []
 9. ubogi kuža zato, ker ga po tistem nismo več videli. Je bil pa okusen..hihi []
 10. sveta []
 11. Heh, seveda upam, da moja hladnokrvnost na temu mestu ne bo odgnala še tistih nekaj ljudi, ki so me bili do sedaj pripravljeni prenašati ne glede na vse. Meh. []
 12. moški baraba, ženska v zaljubljena vanj… []
 13. do zdrave mere. Recimo, da potrebuješ pomoč in jo dobiš.. []
 • Share/Bookmark


30 komentarjev ↓

#1 nmohoric  nmohoric dne 24.05.2012 23:08

Poleg endorfina je bilo zraven primešano še nekaj kar preizkušajo še, nekaj podobnega in še bolj močnega! Tako da če zraven še dodaš dotik figovca je že skoraj deadly kombinejšn :D Drugače pa nisem vedel kako izgleda na pol obrita ovca, izgleda precej trapasto kot kak hipster :D In ja friendzoning is so much fun in ne nebom šel v detajle zakaj :D

#2   zmajkotolovajko dne 24.05.2012 23:43

meni se je zdela zadeva z nevidnim kozarcem, polnim nč-a zelo zabavna, ker imam tudi sama podobno domiselne prijatelje (tudi moškega spola) tako da..sem se nasmejala:))

#3   Sakir dne 25.05.2012 01:28

Ker sem dobre vole, za naslednič je legalna meja, če je še pr zavest že pr petnajstih. :mrgreen:

Ne boš verjel, nekateri radi gledamo na uro ob jutranji zarji… čeprav s časom postane mal dolgočasno. In spet se bom mogu strinjat z nmohoricem glede ovce, k jeben hipster. :mrgreen:

#4 NuckinFuts  NuckinFuts dne 25.05.2012 10:35

@nmohoric Ja, pravijo, da ima figovec podoben efekt kot zlata jablana iz bajk. Če prijemaš njegove sadeže te napade harpija, al neki. Podobno je z ženskami…. Kakrkolii že, tvoje izkušnje s friendozonanjem so seveda neprecenljive vrednosti in bi jih lahko enkrat delil s svetom v enem od tvojih vlogov. Just sayin’

@zmajkotolovajko Všeč mi je, da se pridejo dobri blogerji kdaj pa kdaj pofočkat na blog. Začetki tvojega pisanja namreč izgledajo obetavno :mrgreen:

@Sakire Hja, legalna meja, ali ne, eni pač nimamo preveč radi otrok. Vsaj na takšne načine ne :mrgreen: Glede na čas komentarja si imel do zarje še ogromno. Za drugič pa predlog, da si priskrbiš kakšno primerno družbo, ki ravno tako ne more spati :P

#5 bubašvabe  bubašvabe dne 25.05.2012 11:30

Naslednjič pa še emo ovca. Ajde, da vidmo.

#6 NuckinFuts  NuckinFuts dne 25.05.2012 15:13

Buba, emo ovce nimam, oziroma slike nalašč ne bom iskal na googlu…imam pa ekskluzivno, samo zate emo ponija. Ni za kaj.

#7   Sakir dne 25.05.2012 21:33

Samo delil dejstva, ne prepričanj… zame je že vse pod 20 skor premlado. :D

Eh, že sam sem dost čudn, kaj mi bo še ena čudakinja, če že sebe težko prenašam v takih nočeh? :mrgreen:

#8 nmohoric  nmohoric dne 25.05.2012 22:04

Emo ovca za vse ki še niso videli emo ovce http://funny-pics.co/wp-content/uploads/funny-emo-sheep-animal-image-445×299.jpg

#9 Prome  Prome dne 25.05.2012 22:07

Tale ofca je pa čist huda. Me zelo asociira na tiste malinovke z napol zabrito glavo, ki šminikirajo po metelkovi :mrgreen: .

#10 NuckinFuts  NuckinFuts dne 26.05.2012 00:46

@Sakir Uboga Svoboda :P Ma sej more bit kdo tak, ki te zamoti, da pozabiš na svojo neumnost :mrgreen:

@nmohoric Hard-rock sheep! :D

@Prome Odlično. Misliš, da bi se jih dalo čist obrit? Kapa iz hipster dlak bi se najbrž dobro prodajala…

#11 Urška Sonček  Urška Sonček dne 26.05.2012 03:22

Ko sem brala blog sem imela ogromno komentarjev v glavi … ampak ko sem prišla do ovce sem na vse pozabila, razen tega: “A rad googlaš na pol obrite ovce?” :mrgreen:

#12 NuckinFuts  NuckinFuts dne 26.05.2012 04:08

Nekje toliko kot kislo zelje :P

#13   kracalnik » Arhiv Bloga » Se mlajša dekleta sploh še cenijo? dne 26.05.2012 09:02

[...] dolgo nazaj, sem bil na rojstnodnevni zabavi, o kateri je že pisal NuckinFuts. Ker nisem nekako več vajen hoditi na zabave, na katerih moraš biti ekstremno fensišmensi, morda [...]

#14 maia  maia dne 26.05.2012 19:58

Ne bom komentirala ovce. Ne bom komentirala ovce. Ne bom kom…kva je s tabo? :D

In ti pritrjujem, dve osebi nasportnega spola sta lahko samo prijatelja. :P

#15 NuckinFuts  NuckinFuts dne 26.05.2012 21:17

Ne bom odgovoril, ker si uporabila besedo “kva” :mrgreen:

Zdaj, ko si mi še ti pritrdila bom lahko mirno zaspal. Hvala lepa.

#16 maia  maia dne 26.05.2012 23:57

Mislim da tvoj problem ni besedica “kva” :mrgreen: Prosim. ;)

#17 Amaranth  Amaranth dne 28.05.2012 19:29

Umiram na notr, zaradi nevidnega kozarca. :P Super bljog!

#18 NuckinFuts  NuckinFuts dne 28.05.2012 23:30

@maia Dokaži :mrgreen:

@Amaranth Ne umret! Te še rabmo. Kdaj bomo dočakali pa še kakšen tvoj super bljoh? :P

#19 maia  maia dne 29.05.2012 20:41

Make me :mrgreen:

#20 NuckinFuts  NuckinFuts dne 29.05.2012 21:17

Oh.

#21 nalivka  nalivka dne 29.05.2012 21:40

Daš skupaj geja in lezbijko, tako da je možnost kakršnekoli seksualne privlačnosti zminirana do meje, kjer se dejansko med seboj dojemata kot človeka, ne kot bodoča partnerja dodaten bonus pa je to, da se lahko okrog hvalita s svojim gay friendom.

Ovca je pa kjut – še boljše so potem, ko bebavo strmijo v kup nekoč pripadajoče jim dlake.

#22 Svoboda  Svoboda dne 1.06.2012 10:15

Nevem zakaj nisem presenečena, da me NF omeni v 99% procentih komentarjev, ki so povezani s Sakirjem… :D

Glede posta pa nevem kaj se pritožuješ, če si šel domov ob jutranji zarji že ni moglo bit tok slabo :P

2 osebka nasprotnega spola sta lahko prijatelja, ampak mislim da se morata prej ali vmes vsaj enkrat požgat, zabluzit, neki zato da razbijeta vse misli, ki sta jih mela en o drugem. Potem sta pa lahko best frienda.. Sama imam 2 taka primerka… :mrgreen:

#23 Svoboda  Svoboda dne 1.06.2012 10:16

Aja ovca! Hipster indeed :mrgreen:

#24 NuckinFuts  NuckinFuts dne 1.06.2012 20:24

@nalivka Možno, ta scenarij je najbrž zelo pogost. Pa lahko bi uporabila besedo “bee-bavo”. :mrgreen:

@Svoboda Voham internetno privlačnost med vama, al neki :P

Slabo, dobro. Bilo je spontano, to je tisto kar mi zadnje čase pomeni ogromno.

Tvoj način življenja in osebnost najbrž sovpadata s tole logiko. Eni smo pač bolj umirjeni in veliko dolgočasnejši, tako da razmere popolnoma zadoščajo tudi brez kakšnega bluzenja…

#25   Sakir dne 1.06.2012 21:57

Internetno privlačnost? :mrgreen:

#26 NuckinFuts  NuckinFuts dne 2.06.2012 12:32

Da.

#27 Svoboda  Svoboda dne 3.06.2012 11:19

Sploh nevem kaj nej zdej rečem nazaj na to… Sakire, očitno nekaj je na tem :D

NF, bom vzela kot kompliment tole z mojo osebnostjo in načinom življenja ;) :P

#28 NuckinFuts  NuckinFuts dne 3.06.2012 14:47

Vsaj eden prizna :mrgreen:

Pa itak je bilo tako mišljeno. Če ne je bila pa samo opazka, ali nekaj podobnega. Itak sem v stanju “live, and let live…”

#29   Sakir dne 4.06.2012 10:13

@ Svoboda, sej midva veva zakaj se gre. :mrgreen:

@ NF, še vedno se mi ne sanja, kaj naj bi pomenila tale online privlačnost? :D

#30 Svoboda  Svoboda dne 4.06.2012 11:24

NF, ne bi bil prvi ne zadnji, ki bi rekel da sem zmešana :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !