Alinejce

Alinejno alinejiram alineje. O faksu, če je že ravno oktober, no.

http://1.bp.blogspot.com/-YHjK2LfIQ08/TVqoWpxXhKI/AAAAAAAAAAo/kuTam0DZIA0/s1600/people_studying.jpg

 • Go to second year of faculty, they said. It will be fun, they said. Ko so nam profesorji že prvi teden naložili kupček domačih nalog, kupček seminarskih nalog, literature in kupček ostalih obveznosti, se mi je iz kotička očesa utrla solza, ki enkrat za spremembo na faksu celo ni bila produkt zehanja.
 • Naša fakulteta je najbrž izmed celotne ljubljanske Univerze najslabše organizirana. Tako smo imeli že v prvem tednu vsaj tri prekrivanja na urniku, kar nam seveda onemogoča, da bi hodili na vsa predavanja. Tako pač je, če si v manjšini.
 • V manjšini smo pa zato, ker imam samo dva sošolca. Dva. Sošolca. Smo pa badass trio, ker smo v zgodovini našega študijskega programa prvi, ki smo prišli do drugega letnika. [insert loud applause]
 • Letos programiramo v C-ju, ki je presneto konfuzen jezik. Vsaj tak je prvi vtis. Resno, zakaj mora za isto enovrstično operacijo obstajati pet različnih zapisov?
 • Prvič v življenju imam na faksu družboslovne predmete, ki pa jih žal ne morem jemati resno. Mislim, halo, če za domačo nalogo dobiš pogledat videospot ene pesmi od PinkFloydov, kot tehnik to težko jemlješ kot nek višji intelektualni razvoj, ne?
 • Rabim idejo za izdelek, ki ga lahko še tako zvezan in levorok bloger na stružnici izstruži iz lesa, pa še vedno izpade vsaj malo dostojno.1 Anyone? :D
 • Ko so letos napovedovali predčasnoprisilno upokojevanje zaposlenih na fakultetah so očitno pozabili na enega, ali pa dva profesorja na Strojni. Prvič, ko smo imeli pri enem od njih predavanje sem resno razmišljal, da bi skočil po kakšen prenosni defibrilator. Če bi imeli ljudje na čelu izpisano količino energije bi pri njemu z velikimi črkami utripal rdeč napis LOW BATTERY, do penzije2 pa mu ne dam več niti enega leta. Mislim, če v računalniški učilnici uporablja grafoskop, ki so ga zanj posebej prinesli tja in navaja že zdavnaj poteklo literaturo iz leta 19783 je pač prestar za ta poklic. Sori.
 • Random in spontane stvari so zmeraj zakon, tudi če je to nek geekish trourni LAN party, ki smo ga uspeli na hitrico izvesti v našem stanovanju. Če letaš od računalnika do računalnika na katerih so trije različni operacijskimi sistemi, od teh imata dostop do interneta samo dva, wireless na enem ne dela, ne veš gesla od routerja ter pravih portov za igro in imaš po vrhu vsega še omejeno število električnih vtičnic, kablov in mišk, je to več kot odlična vaja za bodoči poklic. Ampak nam4 je na koncu vse steklo kot po maslu.
 • Ljubljana je še vedno lepa. Seveda samo ob polnoči, na neosvetljenem delu PST-ja, daleč stran od prometa in ljudi. Drugače je pa še vedno ena navadna greznica.
 • To je to.

 1. Izdelek, bloger itak nikoli ne izpade dostojno.. []
 2. ali odpovedi enega od vitalnih organov []
 3. ki jo je najbrž napisal sam []
 4. mi []
 • Share/Bookmark


18 komentarjev ↓

#1   Chemfusion dne 12.10.2012 16:49

Kaj hudiča pa ti študiraš, da imaš mešanico družboslovja, tehnike in računalništva? O.o Pa samo trije da ste prišli naprej.

Probaj istružit bejzbolski kij. :mrgreen: Je vsaj uporabna zadeva. In ne mi pljuvat čez Ljubljano, prav fajn je tudi v centru, samo najt je treba ulice na katerih ne prevladujejo italjani in nemci. Čeprav, še zmeraj se moram stirnjat ni ga lepšega kot na deželi kjer gre lajf z drugačnim tempom.

#2   Sakir dne 12.10.2012 17:06

Friendly advice, tistle link sta dva komada od Pink Floydov… pa ne govorim kot družboslovc, ampak kot poznavalc. :mrgreen:

Na našmu faksu je predavu prfoks, k je bil pet let po upokojitvi, sploh plače ni več dobivu za svoje delo ampak samo še pokojnino. :D Drgač pa zastarela literatura ja, ampak od vsazga prodanga izvoda verjetno še vedno pobere del provizije, zato pa.

#3 NuckinFuts  NuckinFuts dne 12.10.2012 17:25

@Chem V bistvu študiram točno to, kar si naštel :mrgreen: Mislim, da dolžina stružnice ne dopušča kija…iščem kaj manjšega. Ljubljana pa ni “m” od mesta, tako, da je ne bom nikoli vzljubil. Sori :mrgreen:

@Sakire A ta podatek spremeni point napisanega? :P Vseeno hvala za poduk. 5 let po upokojitvi je še malo, tale naš mora biti nekje 20 let čez, če ne še več. Pač arheološka najdba. Kar se pa literature tiče je pa sploh ni več možno dobiti v kateri od knjižnic, kaj šele v knjigarnah. Noro, ti rečem :mgreen:

#4 nmohoric  nmohoric dne 12.10.2012 18:27

Hvala ker pozabiš na najine sprehode in na najino večurno druženje z nama!!! Sicer pa dokler imaš Kosobrina za predavatelja, naj te nič ne skrbi, sam mal Kekec moraš bit ;) Drgač pa kaj lahko narediš z lesa, poizkusi naredit leseni izvijač, ali pa nezahtevno šahovsko figuro :)

#5   Svoboda dne 12.10.2012 18:55

Naredi nekaj abstraktnega in potem uporabi umetniško foro, da si hotel, da v tem lesenem izdelku vsak prepozna nekaj drugega :P

#6 NuckinFuts  NuckinFuts dne 12.10.2012 19:49

@nmohoric Nisem pozabil, samo omenil nisem. Ne išči dlake v kokošjem perju. In :lol: na Kosobrina :mrgreen: Hvala za predlog, bom razmislil.

@Svoboda Nau šlo, lej jo.

#7   Sakir dne 12.10.2012 20:03

Če odštejem klub FDV, smo družboslovci bolj pametni od naravoslovcev, ti študirajo fiksne zakone in konstante, družboslovci preučujemo spreminjajočo nepredvidljivo tvorbo potencialnih psihopatov. :mrgreen:

Arheološka? To smo mel v srednji, k smo na začetku šolskega leta dobil obvestilo da je eden izmed prfoksov preminu, ker so se vitalni organi kot so jetra, pluča in ledvice dokončno razgradil zarad alkohola in čikov. :D

#8   schjora dne 12.10.2012 22:46

ni hujšega kot faks za kemijo … tam ti pred predavanjem povejo, da le-ta odpade. Naslednji dan te obvestijo, da sploh še ne vedo, kdo bo imenovani predmet predaval …

#9 NuckinFuts  NuckinFuts dne 13.10.2012 11:17

@Sakir Prav tako družboslovci ne veste, če je tisto kar proučujete sploh vredno proučevanja :mrgreen: Potem me razumeš kako je? Samo čakamo takšno obvestilo, evo…

@schjora Ok, obveščanje o odpadlih predavanjih z listkom na vratih predavalnice je pač klasika. Če ne bi živel 10 metrov od faksa bi se močno sekiral zaradi takih bedarij…. Da se pa ne organizirajo glede predavatelja… Well, you win :mrgreen:

#10 nalivka  nalivka dne 13.10.2012 19:34

Vidim, da uživaš v čudovitih organizacijskih sposobnostih Referata na pedagoški fakulteti. Če so govorice resnične, imate overall še slabšo situacijo, kot jo imamo na filofaksu. :mrgreen: In dvigam palce za to, da imate, kljub temu, da ste zgolj trije na smeri, še predavanja. Ker pri nas namreč ukinjajo predavanja, na katera je vpisano manj kot pet ljudi… Za lesni izdelek pa priporočam svečnik – dokaj preprost, pa še v redu izpade, ker je simetričen, tudi, če se zmotiš :mrgreen:

#11 maia  maia dne 13.10.2012 19:58

Ne kolni čez Ljubljano, saj je le ta vir življenja. Sploh oktobra :) Iz lesa naredi šablono, bolj enostavnega se ne spomnim :D

#12 NuckinFuts  NuckinFuts dne 13.10.2012 22:50

@nalivka Oh, definitivno posekajo FF, preverjeno :mrgreen: V bistvu sploh ni strahu, da ne bi imeli predavanj, ker imamo čisto vsa skupaj z drugimi vezavami, torej nas je v predavalnici vedno vsaj okrog dvajset. Upam, da ti nisi na kakšnem malo obiskanem programu? :mrgreen: Hvala za idejo za svečnik, ampak je bil ravno ta izrecno prepovedan s strani laboranta, ki nam je namignil, da profesor ne mara tega :mrgreen:

@maia Ljubljana je vir življenja? Upam, da je to tvoj slavni sarkazem :mrgreen: Šablono? Kaj pa, če naredim random obliko in jo poimenujem “nepravilni valj” ? :mrgreen:

#13 nalivka  nalivka dne 14.10.2012 11:03

@NuckinFuts: Hvalabogu sta filozofija in primerjalna književnost dovolj obiskana, še dovolj, da v predavalnicah ni prostora, da bi vsi, ki imajo kak predmet vpisan, sedeli… ampak ja, se pa dogaja na manjših smereh, da profesorjev dejansko ne plačujejo, ker je premalo ljudi vpisanih na njihov predmet… Hm, očitno svečnik potem ni tako izvirna ideja … saj si po svoje kar predstavljam, kako bedno se more počutit profesor, ki vsako leto dobi na mizo deset identičnih svečnikov x)

#14   m dne 14.10.2012 12:55

Ideje: -vaza (na kncu zavrtaš eno luknjo premera 10 mm in rečeš, da je za eno vrtnico :D ), - ročaj za izvijač, dleto, pilo…, - stebriček za ograjo, - šahovska figura (ne glih konj, no), - hruška, - jabolko, - stvar, s katero se zajema med, nimam pojma, kako se imenuje, -valjar, -valj (ali pa stožec), potem pa rečeš, da je učni pripomoček za matematiko (medpredmetne povezave pa to)

pa lp

#15 NuckinFuts  NuckinFuts dne 14.10.2012 13:27

@nalivka Dvopredmetno, filozofija in primerjalna književnost. Kdaj v življenju si se prvič zavedla, da bila nekoč rada brezposelna? :mrgreen V bistvu se šalim, ampak je ta študij precej nepriznan glede na njegovo zahtevnost.

@m Zakaj se prej nisem spomnil, da bi vprašal tebe :mrgreen: Hvala.

#16 nalivka  nalivka dne 14.10.2012 16:27

@NuckinFuts: Pa ne vem, nekje še tli upanje (in goreča želja), da bom lahko nekoč profesorica. Ali pisateljica. Pa še tako zelo me zanima, da si ne predstavljam, da bi sploh kaj drugega študirala. Ever. :mrgreen: Se pa zavedam svoje precej verjetne brezposelne prihodnosti, ja … x)

#17 maia  maia dne 15.10.2012 00:11

Ne, ni sarkazem, še manj pa slavni … In ja, zaradi mene šablono lahko kličeš tudi nepravilni valj, sam ne vem če bo kdo razumel, kaj hočeš povedat :mrgreen:

#18 Urška Sonček  Urška Sonček dne 20.10.2012 12:00

Another brick in the wall si dubu za domačo nalogo?!? Kok sm js zajebala smer na tem faksu. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !