Najboljši sem v temu, kar počnem…

…ker ne počnem ničesar.

Gre za tiste trenutke, ko ti dokončno kapne, da gre pri večnem iskanju milijonkrat omenjenega vzorca v bistvu za iskanje samega sebe. Kdo sem? Kje sem? Kaj delam?

Preprost pogled v ogledalo je dovolj za razčiščenje. Kdo sem? Neizmeren idiot. Kje sem? Najbrž tam, kjer se zbirajo neizmerni idioti.1 Kaj delam? Neizmerne idiotizme.

Ampak dovolj udrihanja po samemu sebi, ker se ljudje čisto preveč radi pridružijo,2 če vidijo koga, ki to počne. Omeniti hočem sekundo, ki loči nezavedanje od védenja, neumnost od modrosti in večjo bedarijo od manjše bedarije. Trenutek spoznanja, da mogoče ni vse samo v prilagajanju poti toku, ampak je treba včasih v življenju skočiti s pečine in pogledati, če se da varno prispeti do dna. S previdnostjo in pripravami, se-ve. Mar ne loči samomorilca od padalca samo tisti kupček vrvic in nekaj blaga, za katerega držimo pesti, da je v torbi situiran v enem kosu.

http://www.esportenapassarela.com.br/wp-content/uploads/2012/11/Base-jump1.jpg

Kaj je tisto, kar naredi takšne poizkuse zanimive? Samo dejstvo, da bo končni izid viden šele takrat, ko potegnemo vrvico, ali pač zavedanje, da gre lahko karkoli narobe nima nobene povezave s privlačnostjo.3 Pa pustimo prispodobe, ker mi tako ali tako ne gredo preveč dobro izpod rok.

Leap of faith.

Lepo si je vzet počitek po dolgem času. Krasno je ugotoviti, da se možgani spravljajo na primerne kapacitete in čutiti, da se jim vrača radovednost, mogoče tudi radoživost. Utrujenost je brezvezna. Sploh, če nihče ne razume (ali pač noče razumeti), da so miselne povezave sposobne rešiti vsakršen zaplet in problem…v kolikor ne vsebuje drugih ljudi.45 Zakaj je lažje šest zaporednih ur gledat v trapast C++ program in se jezit, ker ne razumeš svoje kode, kot pa se 10 minut pogovarjat z nekom, ki ima rit namesto glave.6 Beats me.

http://images.sodahead.com/profiles/0/0/2/4/9/4/0/8/3/beats-me-68099941886.jpeg

Da ne bom samo jamral, kot ljubljanski upokojenci: zelo mi je všeč prihajajoče poletje. Pomlad, ki je sedla na deželo je sicer prišla čisto prehitro in nas močno tepe s previsokimi temperaturami. Res ne bi rad šel že maja na morje, no. Aja, pa krasno je spremljat novice. Me zanima kaj bo prej: bo Slovenija bankrotirala, ali bo prej Severna Koreja povzročila konec sveta? Aja, ali pa bodo prej Argetini oglaševalci javno osramočeni zaradi nedolžne laži? Uf, napeto. Sedim na tribuni in ploskam.7

A ni zanimivo kako dejansko mediji narekujejo naše življenje. Ljudje imamo res zanič kolektiven spomin, ni čudno, da se ničesar ne naučimo iz zgodovine. Komu je recimo danes še vedno izredno in nepreklicno pomembno kaj se bo zgodilo s Piranskim zalivom, če bodo trgovine odprte za vikend, ali bo Slovenija imela pokrajine in ali bodo študenti lahko malo delali? Zakaj ni slišati vsakodnevnega glasu s strani aktivistov za ideje, ki so nekoč sprožile vsedržavne referendume? Nah, danes so pač pomembni noži, ki zdaj so, potem jih pa ni. Petrol pa v jok.

Uau, skorajda izpade, kot da mi je mar.

http://www.ledr.com/colours/white.jpg

http://www.ledr.com/colours/white.jpg

  1. Zbirališče idiotov? To NI kateri od klubov v ljubljani, čeprav bi se na prvi pogled morda zdelo. []
  2. in mu sproti naložijo še kakšno za v brašnjo []
  3. Ojla. Jaz sem  že drugo retorično vprašanje brez vprašaja v temu zapisu. Lepo te je bilo spoznati. []
  4. Po možnosti neznancev. []
  5. Na temu mestu lahko pripomnim, da je najbrž krivo to, da imam večinoma opravka z nesposobnimi moroni, ajde. Samozavestno, kot se že to sliši. []
  6. Oprosti Iztok Mlakar, da si izposojam izjave. In še eno retorično vprašanje s pomanjkanjem ločil je, ja. []
  7. Da ne bo kdo mislil, da res spremljam novice, ker mi še ne gre tako slabo, brez skrbi. []
  • Share/Bookmark


11 komentarjev ↓

#1   Limona dne 31.03.2013 21:24

Adajno. Spet si samo skuhal kavo in mi naredil skomine. Zadevo stopnjuješ in nehaš tik pred vrhom. Nadaljuj, poba! Razvijaj misli, pripelji jih do konca.

[kakršnokoli zaznano pokroviteljstvo je zgolj naključno]

#2 NuckinFuts  NuckinFuts dne 31.03.2013 21:37

@Limona Amaterska napaka, ti rumen sadež, ti. Da bi lahko kamorkoli peljal misli, bi moral najprej na splošno IMETI misli. Ha! In nikar tako hipokritsko ne počni iste reči, za katero me obtožuješ.

[pokroviteljstvo? Kjeeeeeeeeeeeeeeeeee * minuto dolgo zategovanje iste črke, ki izpade sumljivo sarkastično * ?]

#3 maia  maia dne 31.03.2013 22:31

Mislim, da trenutno nič ne ustreza bolj kot: https://www.youtube.com/watch?feature=playerembedded&v=z9pDUK6vGU

#4 maia  maia dne 31.03.2013 22:34

In sedaj se delam, da je prejšnji link povsem ok ter pripenjam ustreznejšega https://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU

#5   Limona dne 1.04.2013 09:50

Vse zanikam. VSE.

#6 NuckinFuts  NuckinFuts dne 1.04.2013 15:06

@maia Recimo, da obstaja možnost, da bi izbrisal ali popravil prvi komentar. Ugibaj, če ga bom. :mrgreen: Nekje v ozadju si predpostavila, da imam nekaj inteligence. Well… Nope. Try again some other day. Drugače pa obstajajo tudi druge rešitve. Recimo tale. :mrgreen:

@Limona Ignorance is a bliss. A dumb, dumb bliss. :mrgreen:

#7   Sakir dne 2.04.2013 13:36

Zakaj se mi zdi, da je nekdo splezu na planino nad ofcam in zdej ne ve, kaj bi tam počel? Sam. :mrgreen:

#8 NuckinFuts  NuckinFuts dne 2.04.2013 15:24

Ker se ti zdi narobe. Prvič, da se ti zgodilo kaj takega, pomoje :mrgreen:

#9   Sakir dne 2.04.2013 17:18

Boš reku da v neprijetni socialni situaciji še nikol nisi pomislu, da bi si raj uč iztaknu, kot pa vztraju še minuto dlje z bebci, s katerimi si bil takrat obkrožen? :D

#10 NuckinFuts  NuckinFuts dne 2.04.2013 20:30

Če je to pomenila tista prispodoba… pa v planinah nisem prvič. :mrgreen:

#11 maia  maia dne 3.04.2013 16:26

Ne maram ugibat. To je tako …politično :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !