Špegu

Težje, kot postati boljši človek, je ostati tak. Lahko se še tako dviguješ nad izražanje povprečne misli, nad povprečne socialne konstrukte, nad spremljanje trapastih medijev, gledanje butastih oddaj, reklam, nad bebasto zapravljanje časa v pogovorih, ki jih lahko pospremiš samo z “a res, o ne…” Mja, ja, hister much. Pa ti enkrat človeška neumnost kljub vsemu stopi na žulj.

YouTube slika preogleda

“Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.” ~Elanor Roosevelt1
Dejstvo je, da zase mislim, da sem eden izmed največjih tepcev, kar jih je kdaj tlačilo ta del poloble.2 Pa sploh ne mislim po višini, ali veličini svoje konstitucije, ampak po tistem, kar se plazi po moji glavi. In potem naj mi nekdo pove, kako lahko še vsak dan naletim na ljudi, ki mi sprožijo ritmično mahanje z glavo levo in desno.3

Vem, da obstaja pravilo, da največkrat pri drugih opažamo napake, ki jih podzavestno in sebi neopazno delamo tudi sami, ampak se tokrat res trudim obdržati čisto vest. Zato se mi tudi zdi, da je biti tepec do tepcev popolnoma napačno in ne naredi sveta nič boljšega, lepšega za življenje. Že nekaj dni se mi zdi narobe, da sem se tisti večer na poti s šihta, ko me je nek divjaški taksist s polnim plinom izsilil v krožišču, takoj za zavornim pedalom obesil tudi na trobljo. Zakaj mi ni prav? Ker s tem nisem pridobil prav ničesar, samo sebi in njemu sem malce pokvaril večer s trenutki živciranja. Vem, govorim o stvareh, ki so jih drugi ugotovili že pred stoletji. Ampak tak pač sem, vedno malce zadaj.

http://www.cartoonstock.com/lowres/sel0021l.jpg

In potem pasivno stojim, opazujem junake, ki se mučijo z zadanimi nalogami, pri katerih se počutijo podcenjene, pa jih komajda izpeljejo do konca. Ker se mi zdi, da življenje takšno pač je. In, ko mi kdo zastavi milijonkrat slišano vprašanje:”Zakaj si pa ti skoz tiho?” namesto rahlo pokroviteljskega “ker so moje trenutne misli, občutki in mnenja o vašem skrajno nepomembnem govoričenju, brez kakršnekoli informacije in formacije izven nivoja trenutne debate, ter nasploh nepomembni za njeno nadaljevanje. Pa tudi sicer težko najdem besedni zaklad, ki spada v takšno okolje, ker ga pač nisem vajen.” raje omenim, da nimam ničesar za povedat. Še dobro, da so večinoma zadovoljni s takšnim odgovorom in gredo svojo pot. Ampak to so samo prednosti in slabosti majhnega, izoliranega kraja, kjer delam. Drugače je življenje dokaj v redu.

http://3.bp.blogspot.com/-y2XofPr22dA/T6M-xindTHI/AAAAAAAAAgQ/GapkXsAzIIU/s1600/if+you+have+nothing+to+say+say+nothing+mark+twain+copy.jpg

Seveda se ne postavljam nad druge ljudi. Daleč od tega. Samo čredni nagon mi je že pred leti odmrl.

Čez en teden se prične poglavje življenja, ki bo pokazalo, kaj se da doseči, če se človek zakoplje v nekaj z obema dlanema in vsem, kar se nahaja vmes. Z vso resnostjo obljubljam, da bom ovire na poti zbrcal, pretepel, zmilinčil in poteptal, za voljo sebe in ljudi, ki mi vso pot stojijo ob strani.

  1. Tale krivulja se mora obvezno nahajati pri navajanju citatov znanih ljudi. In zakaj to še ni pravilo? []
  2. Avstralci so bivši zaporniki. Skorajda se tam najde nekdo, ki ima IQ še malce nižji od mene, a ne. A ne? []
  3. Retorična vprašanja brez vprašajev so najlepša. []
  • Share/Bookmark


7 komentarjev ↓

#1   Sakir dne 24.09.2013 10:09

Nekam filozofsko razpoložen zadnje čase? Kantove ideje, če se ne motm? :D

Glede na moje mnenje o seb in ujemanje valovne dolžine s tabo v obravnavanju naključnih idiotov, mislm, da si precej višje na IQ lestvici, kot pa se sam lociraš in se primerjaš z povprečno inteligentnim tepcem… kjerkoli se že nahajaš v službi. :mrgreen:

#2 NuckinFuts  NuckinFuts dne 24.09.2013 11:19

O Kantu bi moral vedeti samo kakšno vzgojno teorijo, pa mi je še ta izpadla iz glave, tako da je to kvečjemu naključje. Itak vsi prej ali slej pridemo do neke teorije, ki jo je že obdelal najmanj en od slavnih filizofov. No, vsaj upam, da vsi. Boš pa vsekakor moral povedat več o temu? :mrgreen:

Že samo dejstvo, da delam tam bi moralo biti dovolj, da se tvoja teorija podre. Ker je od IQ-ja odvisno tudi to, kaj si sposoben narediti in česa si se sposoben priučiti. Glede na moje iskanje študentske zaposlitve bi se lahko reklo, da nisem ravno visoko. :mrgreen:

#3   Sakir dne 24.09.2013 11:43

O čemer ne moremo govoriti, o tem moramo molčati… al neki tazga, 200 strani filozofskega kurnika, pa si ti zapomn vse citate vseh razsvetljenih bebcev. :mrgreen:

Po vezah in poznanstvih se tut vaške idiote zaposluje na mesta, ki jih sanjat nebi smel, kaj šele videt ali tam celo delat. Lenoba je tista zarad katere iščemo neizzivalne poslovne priložnosti. Lenoba in samodvom. ;) Moja teorija je solid, kot ledena gora na antarktiki od junija do avgusta. :mrgreen:

#4 NuckinFuts  NuckinFuts dne 24.09.2013 12:30

Itak ne vem kaj je fora, da razpravljaš o idejah davno umrlih ljudi. Saj vem, da so zimzelene, ampak če so, to kvečjemu pomeni, da se boš prej, ali slej srečal z njimi, ne?

Ok, težko se ne bi strinjal. Ampak kaj, če je to samo izgovor in smo res nesposobni? Kako to veš, če ne poizkusiš? In jaz se na tvojem mestu ne bi hvalil, da je tvoja teorija dnevno posrana od pingvinov. :mrgreen:

#5   Limona dne 24.09.2013 12:56

Tiho? O kom pa ti govoriš? :Đ

#6 NuckinFuts  NuckinFuts dne 24.09.2013 14:36

O nekomu, ki se dnevno nahaja v majhnem, izoliranem kraju. :mrgreen:

#7   Špegu #2 — NuckinFuts dne 4.04.2014 09:33

[...] časom sem ravno nekje v zapisih omenil, da se bliža neko odločilno obdobje mojega življenja. Zraven [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !